Resolved - Hyper-V backup Resetting Guest Uptime.

The place to discuss any technical issues or suggestions in relation to BackupAssist v9.

Moderators: michael.jones, casey.burns, Mike D

Resolved - Hyper-V backup Resetting Guest Uptime.

Postby dlevasseur » Thu Mar 24, 2016 6:22 am

Just installed a new server and a new 9.2.2 license. Moved 2 VMs over FROM Server 2012 host to new Server 2012 R2 host. Backups run without any error however my "Uptime" per guest as shown in Hyper-V Manager is reset after the backups. The uptime in the guest OS is correct. I have read this happens when "Saved State" backups are used instead of "Live" backups. The reports show "online" backups are taken.

How can I confirm these are "Live" backups? Do I just need to sit with the server when the process runs to verify?

Host: Server 2012 R2
Guests: Server 2012 (not R2)
Integration Services up to date

Note that on the old server (2012 non-R2) using BA 7.4(ish) the uptime did not reset after backups.

EDIT:

After cruising around the internet looking for answers, I'm more leaning toward this being a bug in the new Hyper-V backup process in 2012 R2. According to DiskShadow the writers are using "Online" backups. According to my event logs under Hyper-V-Worker, my VMs never change state to "saved" so it isn't actually doing saved state backups.

Confusing. It appears some people have noted that the Uptime counter will still reset even doing a Live backup:

https://social.technet.microsoft.com/Fo ... rverhyperv
dlevasseur
User
 
Posts: 11
Joined: Wed Jan 08, 2014 2:02 am

Return to Technical Support v9

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest